Spaarhypotheek 2016-10-17T23:50:55+00:00

Spaarhypotheek

Een levenhypotheek kun je prima omzetten naar een spaarhypotheek. Maar het is ook een prachtig alternatief voor diverse hypotheekvormen. Bij spaarhypotheken wordt tijdens de gehele looptijd niet afgelost. Er wordt betaald in een gemengde kapitaalverzekering. De premie bestaat uit:

 • Een deel is voor de overlijdensrisicoverzekering. Bij een overlijden kan (een deel) van de hypotheek worden afgelost.
 • Er is sprake van een spaardeel. Deze moet aan het einde van een looptijd de hypotheek aflossen.

Oude hypotheken worden vaak gezien als woekerhypotheek. Dat is altijd vanwege de kapitaalverzekering eigen woning. Een KEW polis kent torenhoge kosten. Wilt u een betere hypotheek? Doe dan onze gratis hypotheek check.  Vraag deze direct aan via het contactformulier.

 Spaarhypotheek afsluiten

Via Recht Op Advies kunt u goedkoop elke hypotheek afsluiten. Wij merken dat de spaarhypotheek steeds vaker wordt aangevraagd. Vooral door mensen die zekerheid willen. Het verzekerde bedrag zal te allen tijden gelijk zijn aan de hypotheekschuld. De bedragen worden gegarandeerd. De rentevergoeding zal altijd gelijk zijn aan de hypotheekrente. Mocht de rente stijgen dan zal de verzekeringspremie verlaagd worden. Het is dus een hele stabiele manier van kapitaalopbouw. Laat ons de nieuwe spaarhypotheek berekenen. Dan weet u precies welke mogelijkheden er zijn.

Je hoort regelmatig dat mensen de spaarhypotheek omzetten. Maar hoe zit dat? Een lage rentestand is dodelijk voor spaarhypotheken. Niemand had verwacht dat de rente historisch laag zou komen. De komende jaren zal de hypotheekrente waarschijnlijk weer stijgen. Dat licht echter in de lijn der verwachting. Hiervoor hebben wij een hypotheekrente prognose gemaaktSommige vormen moeten gewoon worden nagekeken. Zeker als het gaat om hypotheken die ouder zijn dan drie jaar. Ga altijd voor een onafhankelijk maatadvies van onze erkende hypotheekadviseurs. Meldt u gratis bij ons aan.

Je kunt een spaarhypotheek aflossen. Daar zitten wel een paar voorwaarden aan. Uit ons onderzoek is gebleken dat een extra storing erg voordelig kab zijn. Dat komt omdat de spaarrente die je op de hypotheek ontvangt, gelijk staat aan de hypotheekrente. Op een gewone spaarrekening is de rente echter een stuk lager. Uiteraard kun je ook de spaarhypotheek omzetten naar annuïteiten. Dat kan ook voor grote voordelen zorgen. Een optie die zeker meegenomen moet worden. Iets om te bespreken in persoonlijk gesprek. Onze hypotheekanalyse gooit al jaren hoge ogen. De beoordelingen die wij ontvangen liegen er niet om. Wij garanderen altijd een deskundig hypotheekadvies.

Spaarhypotheek rente

Voor banken zijn spaarhypotheken een goede deal. De geldverstrekker zal een lange tijd rente ontvangen. De lener zal komende dertig jaar lang betalen over het volledige leenbedrag. Via de spaarverzekering zullen zij het zelfde rentepercentage terug betalen. Dat zal wel over een veel lager bedrag zijn. Je zult namelijk pas na 21 jaar de helft van de hoofdsom bereiken. Vanwege deze reden willen sommige consumenten de spaarhypotheek oversluiten. Wij vinden dat het afhankelijk is van uw wensen. Er zijn verschillende factoren waar rekening mee gehouden moet worden. Om hier inzicht in te krijgen, raden wij u aan om een aanmelding te doen bij onze organisatie.

Voordelen spaarhypotheek

 • Tijdens de looptijd zal niet worden afgelost. Hierdoor kunt u blijven genieten van een maximale hypotheekrenteaftrek.
 • Bij spaarhypotheken worden mogelijke schommelingen tijdens de looptijd gedempt. Dat komt omdat ze de spaarrente aan de hypotheekrente koppelen.
 • Er kan gekozen worden voor een KEW. Dan kunt u belastingsvrij vermogen opbouwen.
 • Bij een hoge hypotheekrente zal het gegarandeerde rendement ook hoog zijn.
 • Vooral de hogere belastingschijven kunnen interessante voordelen behalen.
 • Je kunt risicovrije een eindkapitaal behalen en hiermee de hypotheek aflossen.

Nadelen spaarhypotheek

 • Het is een hypotheekvorm die niet erg flexibel is. De fiscus stelt diverse voorwaarden.
 • De rente is vaak hoger dan bij andere vormen.
 • Aan de hypotheek is altijd een overlijdensverzekering gekoppeld.
 • Het rendement van een spaarhypotheek zal bij een lage hypotheekrente niet goed zijn.
 • Bij spaarhypotheken bent u vaak gebonden aan 1 hypothecaire instelling.
 • Veel hypotheekinstellingen bieden de spaarhypotheek niet aan.