Beleggingsrekening eigen woning 2016-02-13T16:20:59+00:00

Beleggingsrekening eigen woning

De afkorting voor deze hypotheekvorm is BEW. Het is een geblokkeerde rekening waar geld op gestort moet worden. Uiteindelijk zul je hiermee de hypotheek aflossen. Alles wat u hebt ingelegd zal belegd worden. Dat zal gebeuren in beleggingsfondsen. De risico’s zijn afhankelijk van uw beleggingsprofiel. Over het rentedement wordt tot aan de vrijstelling geen belasting bedoeld. Veel mensen willen van dit soort hypotheken af. Ze vinden de risico’s veel te groot. Wilt u de alternatieve op een beleggingsrekening eigen woning weten? Meldt u dan aan voor een gratis adviesgesprek.

Voorwaarden beleggingsrekening eigen woning

  • 15 jaar lang moeten er bedragen naar de beleggingsrekening worden gestort. Dat moet aansluitend gebeuren. Het hoogste betaald bedrag niet meer mag zijn dan tienmaal de laagste. Wij spreken over een bandbreedte van 1:10.
  • U moet een eigen woning bezitten met woningschuld.
  • Het moet een geblokkeerde beleggingsrekening zijn. Deze mag maar eenmaal worden gedeblokkeerd om de hypotheek mee af te lossen.
  • De rekening mag alleen bij een financiële instelling lopen. Het mag uitsluitend zijn afgesloten bij een beleggingsinstelling die onder Wet op het financiële toezicht valt.
  • Na de eerste storting moet maximaal dertig jaar later worden gedeblokkeerd.

Geblokkeerde beleggingsrekening eigen woning

Het is verplicht om alle voorwaarden te voldoen. Anders valt uw beleggingsrekening eigen woning niet meer in box 1. Deze zal dan worden overgebracht naar box 3. De beleggingsrekening zal worden vrijgesteld van belastingheffing. Dat is van toepassing op de gehele looptijd. Het opgebouwde bedrag mag niet hoger zijn dan de hypothecaire schuld. Er is een maximum van:

  • € 151.000 bij twintig jaar beleggen – € 302.000 bij een fiscale partner
  • € 34.300 als de periode 15 jaar betreft – € 68.600 bij een fiscale partner

De beleggingsrekening eigen woning is een kapitaalverzekering. In veel gevallen betreft het een woekerpolis. Dat komt voornamelijk door extreem hoge kosten. Het is dus belangrijk dat u stappen onderneemt. Denk bijvoorbeeld aan een omzetting van uw hypotheek. Hier kunnen de hypotheekadviseurs van Recht Op Advies bij helpen.

Onafhankelijk informatie over relevante onderwerpen: